Hensigten med at dokumentere er, at sikre kvaliteten i den sygepleje vi udøver, og det er derfor dig som fagperson der er den primære bruger af dokumentationsredskabet.
Dokumentationen bruges også af andre faggrupper, institutionens administration og andre myndigheder, hvis borgeren har givet samtykke til dette.
På denne dokumentationsside er der mulighed for at øve sig i at dokumentere de observationer som i ser i filmen, samt stille mål i et fiktivt samarbejde med borgeren. Dokumentationsværktøjet tager udgangspunkt i sygeplejeprocessen, som også ligger til grund for de værktøjer du vil møde i din praktik.
Vi har lavet et
eksempel på hvordan værktøjet kunne bruges ud fra en fiktiv patient som vi har kaldt Peter. Her kan du se, hvilke faggrupper der skriver hvad i de forskellige områder af plejeplanen. Dette gøres ved at holde musen henover ordene; "Borgerens problemer", "Forslag til problemløsning", "Mål" og "Rapport.
Dokumentationen skal være objektiv, nøjagtig og skal have en faglig forankring der bruges som et argument for de problemer du sammen med borgeren finder samt de handlinger man vælger. Hvis du vælger at bruge værktøjet i din praktik er det vigtigt du overholder loven om tavshedspligt og bruger værktøjet i samråd med din vejleder.
Alle faggrupper skal dokumentere deres sygepleje. Dette er en etisk og faglig pligt.